Slå et slag for den lokale fotografen!

Det finnes mange aktører innenfor boligfotografering, store og små bedrifter som bruker sin tid på å fotografere eiendom. Jeg tenkte jeg ville skrive litt om hvorfor jeg mener at lokale eiendomsmeglere og boligselgere bør benytte seg av den lokale fotografen!

Din lokale fotograf i Larvik og Sandefjord

Lokale eiendomsmeglere

Ofte er salgsargumentet et man bør benytte en lokalkjent eiendomsmegler, og det er jo selvfølgelig smart. Det er den lokale eiendomsmegleren som sitter med lokalkunnskapene rundt boligen som skal selges. Men, ja det er et men, den lokale eiendomsmegleren er ikke så opptatt av at de andre nødvendige tjenestene holdes til lokale aktører. Nå skal det være sagt at for de større landsdekkende meglerkontorene blir dette bestemt sentralt, og ikke av det enkelte lokalkontoret.

Den lokale fotografen

Den lokale fotografen sitter ofte med mye kunnskap rundt lokalmiljøet, og vil i så måte være et smartere valg når en bolig skal profileres og selges. Det er den lokal fotografen som kjenner til nærområdene, hvor barnehager og skoler befinner seg, hvor de fineste turområdene i nærheten av boligen er, kulturarenaer og andre tilbud som ofte kan være avgjørende rundt et boligsalg. Den lokale fotografen har også en mye bedre interaksjon med kunden, noe som igjen vil gi en mer positiv opplevelse rundt fotograferingen. Det er faktisk mange som gruer seg litt til at fotografen skal komme, og den lokale fotografen demper dette enkelt ved å småpludre om saker og ting som skjer i nærmiljøet.

De store aktørene

Det finnes flere store aktører som tilbyr boligfotografering. Dette er ofte landsdekkende kjeder med et hovedkontor i en eller annen by et sted i Norge, og de knytter til seg fotografer i de forskjellige fylkene.  Det er ikke noe tvil om at disse kjedene har flotte systemer, strømlinjeformede sådanne som gjør prosessen enkel for megleren. Av den grunn er det mange som velger en slik tjeneste. Den negative siden er kostnadene. Det sier seg selv at ved å bruke en slik tjeneste blir kostnadene høyere, det er flere ledd som skal ha sin del av kaken. I enden er det boligselgeren som må betale denne regningen.

Kvalitet og levering

Alle seriøse og profesjonelle boligfotografene leverer topp kvalitet, og tilpasser seg de trendene som gjelder. Det har også de siste årene kommet plattformer for enkeltstående boligfotografer hvor megleren bestiller og får levert bildene. Disse systemene kan kobles direkte opp mot det systemet den enkelte megleren benytter seg av, og gjør hele denne prossessen svært enkel.

Så, for å avrunde det hele, det er bare positive sider ved å benytte den lokale fotografen. Det er ofte mer fleksibelt, bildene har svært høy kvalitet, det er mer kostnadseffektivt, og ikke minst mer troverdig når meglerargumentet er viktigheten av å benytte lokalkjente meglere. Et siste, men ikke minst viktig argument er å støtte opp om lokale tjenester og næringsliv.