Hvorfor iPhone foto?

Å ha dette lille kameraet i lomma til enhver tid gir inspirasjon og fotoglede. Min interesse for iPhonefoto startet med at jeg reiste på en ukes tur til middelhavet, og fotobagen var selvfølgelig med. Den var fylt til randen av det jeg trodde jeg kom til å få bruk for på en slik tur. Stativ, mine LEE filtre, godt utvalg av objektiver osv. Dagen etter ankomst ble satt av til fotografering, og ved gjennomgang av det jeg skulle ta med meg ut oppdaget jeg til min store skrekk at jeg hadde reist fra alle kamerabatteriene i Norge. For å gjøre en lang historie kort så ble det eneste alternativet for å få fotografert noe fra denne turen viet min iPhone, som den gangen var en 5s, om jeg ikke husker helt feil. Hele denne prosessen var utrolig interessant, og min interesse for iPhonefoto var i gang.

Jeg har testet ut det meste av fotoapper for iPhonefoto, og har nok brent av noen tusenlapper for å komme frem til hvilke av appene som gir best resultat. Når det er sagt, så er det slik at det ikke holder med kun én enkelt app. Det er laget apper for forskjellig bruk, og innenfor de forskjellige bruksområdene finnes det et stort utvalg. Det betyr at testing, prøving og feiling har vært ganske tidkrevende, og ikke minst kostbart. Resultatet har blitt en samling med fotoapper som etter min mening har den beste kvaliteten innenfor de forskjellige bruksområdene.

Kan iPhone erstatte mitt kamera?

Njaaa…. ikke helt. Det jeg mener med dette er at iPhonen har ikke en sjanse når det kommer til den kvaliteten jeg har behov for når jeg gjør dedikerte fotooppdrag for kunder. Men, som et fritidskamera er det en god erstatning. Jeg har like mye glede av, kanskje faktisk enda mer i å fotografere med med iPhone når jeg er på tur. Fotogleden og fotoopplevelsen er den samme, og jeg slipper å bære på tungt utstyr. Med de rette appene får jeg også fantastiske resultater såfremt komposisjon og setting er den rette. Med riktig teknikk under fotograferingen, og riktig etterbehandling er det så og si umulig å se forskjell på om jeg har tatt bildet med mitt vanlige kamera, eller med min iPhone. Det er først når bildene skal opp i en viss størrelse man begynner å se disse forskjellene. Det som faktisk er ganske interessant, er at de store merkene innenfor profesjonell lyssetting, som f. eks. Profoto, nå har gjort det mulig å bruke hele produktlinjen med studiolys i kombinasjon med iPhone. Les om dette her..