Bare for å ha sagt det, det er ikke bare bildemanipulasjoner som står på min meny. Jeg liker å ta bilder! Som de fleste sikkert har fått med seg så er mine manipulasjoner i hovedsak satt sammen av egne bilder. Jeg har etterhvert opparbeidet meg et ganske solid arkiv med bilder jeg kan bruke i en eller annen kommersiell eller fantasimanipulasjon. Noen mener at det må være mye rart som foregår i hodet mitt med tanke på alle de «rare» bildene jeg kreerer, men egentlig er det bare et utløp for tanker sinnsstemning og følelser.

Kombinasjonen er det som gjør dette så spennende. Mange av mine manipulasjoner inneholder bilder av mennesker. Disse fotograferer jeg med en slags «streetfoto» tilnærming. Streetfoto er noe jeg har brent for i noen år nå, og det er en veldig spennende for for fotografi. Det hender at jeg har en idé til et bilde, men mangler kanskje mennesker som utfører en eller annen handling. Da tar jeg kameraet over skulderen og beveger med inn til en eller annen by for å kanskje fange det jeg leter etter på minnekortet.

Neste steg er å komponere bakgrunnene. Disse henter jeg gjerne fra landskap, urbane settinger, gamle katedraler osv. Jeg er jo så privilegert at jeg sammen med min Tone kan reise rundt nærmest på heltid. Bare det i seg selv gir inspirasjon, oppleve nye steder og nye mennesker, ja rett og slett en helt annen atmosfære. Ideene kommer gjerne etter å ha ruslet litt rundt, sett mennesker i forskjellige situasjoner og kjent litt på impulsen der og da.

Så, hvilke andre fotografer inspirerer meg? Egentlig mange. Patrick Laroque – mannen som kan få et bilde av en plankebit til å bli spennende, Brooke Shaden med sine fantastiske surrealistiske komposisjoner. Inspirasjonskildene er mange.

Men… det er i hovedsak menneskene jeg møter som gir meg den største inspirasjonen. Historiene de forteller, livet de har levd osv. osv. Det gjelder rett og slett bare å være litt oppmerksom, og da kommer inspirasjonen av seg selv!

Ha en fiiiin en…. Finn-b 🙂

Større fonter
Vis siden i høykontrast