Det er alltid artig å komme opp med litt nye ideer, ikke for det, det er sikkert noen som har gjort dette tidligere. Men… for oss var dette nytt. Det måtte planlegges i forkant. Hvordan skulle vi få tatt et bilde inne i stekeovnen, og samtidig illustrere at ovnen var varm? Kameraet må jo legges inn i ovnen, så vi måtte finne på noe lurt. Tone bakte eplekaken, og ovnen måtte kjøle seg ned. Mine kameraer kan fjernstyres med en app fra telefonen, der kan jeg sette fokus, endre både lukker, blender og ISO. Wifi´en til kameraet ble satt opp, vidvingel (10 mm.) ble satt på kameraet for å få med så mye som mulig av stekeovnen fra innsiden.

Eksponeringen ble altså trigget fra telefonen. Jeg brukte først en blits (SB 800) som hovedlys, og håpet på at jeg ville få nok lys fra andre siden med reflektoren. Det fungerte ikke helt etter planen, så jeg måtte rigge en blits til på andre siden, nok en SB 800 med en Flashbender. Blitsen ble satt på lav styrke kun for å fylle bittelitt lys på den siden. Så, neste steg på veien var å få dette til å se varmt ut. Jeg kunne helt sikkert valgt å laste ned noe røyk fra google, men når vi førs var i gang så kunne vi like godt produsere røyken selv. Dette er relativt enkelt med en blits, røkelse og sort bakgrunn:

Som kjent (i allefall for dere som jobber med Photoshop) så kan det sorte enkelt fjernes ved å bruke blendmodes. Neste steg var å blure røyken en liten smule, og forme den litt med en lagmaske. Dette var en artig syssel på en torsdagskveld (i stedet for å se på TV). Håper vi ga deg litt inspirasjon. Finn & Tone 🙂

Større fonter
Vis siden i høykontrast