Hva gjør man en lørdagskveld? Jo, man tager en elefant…. Spøk til alvor, det er en merkelig tid, og for å ha det litt gøy på en lørdagskveld begynte jeg å spinne litt rundt selve ordet elefant. Jeg tenkte at det kunne være noe som het havelefant, det finnes jo tross alt havhest, sjøløve, og andre rare dyr som lever i havet. Det første bildet begynte å ta form, altså Havelefanten

Havelefanten på båttyr

Når vi først var i gang, altså kona Tone og jeg, så kom forslagene i tur og orden. Fjellgeit er det noe som heter. Hva med en «Fjellefant»? En elefant som har klatret opp på en tind, og siden vi nå skal feire nasjonaldagen passet det jo godt at Fjellefanten vaier med det norske flagget:

Fjellefanten klatrer i fjellet

Det ble sjenket et glass rødvin til meg, og et lite glass rosévin til fruen. Dette gjør noe med kreativiteten. Hva med en «Lesefant»? Det finnes jo noe som kalles for lesehest, så hvorfor ikke? Lesefanten liker også godt å lese for andre dyr, f.eks. som i dette tilfellet, to små mus:

Lesefanten er elefanten som liker å lese

En elefant kom marsjerende…. Plutselig kom Tone på denne barnesangen. Jeg tok noen bilder av den store edderkoppen som står utenfor Guggenheimmuseet i Bilbao for noen år siden, kanskje jeg kunne bruke den? Edderkoppnett er jo enkelt å tegne, og som bakgrunnsbilde brukte jeg et bilde jeg tok av Torghatten i Brønnøysund sommeren 2020. En edderkopp, tre elefanter, bilde av Torghatten, noen røykbrusher jeg laget av skyer, og vips, et nytt bilde var på plass:

En elefant kom marsjerende

Husker du det som het «Elefantøl» sa Tone? Oj tenkte jeg, det hadde jeg glemt. Dette forferdelige ølet som mange har et forhold til, og som de gjerne vil glemme. Elefantøl ja, hva med en elefant som har snabelen i et glass med øl? Perfekt! Bakgrunnen er et landskapsbilde fra Danmark som jeg tok i fjor, halvliterglasset med øl er det samme som jeg tok bilde av og brukte på gullplatecoveret til Torgeir og Kjendisene. Elefantøl:

Elefantøl

«Fem myror är fler än fyra elefanter» var et barneprogram på 70/80 tallet som gikk på Svensk TV. Både Tone og jeg husker dette godt. Hva med og gjøre en vri,  «Fem elefanterr är fler än fyra myror»? Man må jo ikke følge dette slavisk. Her har jeg brukt bakgrunnsbilder jeg tok i Portugal for noen år siden:

Fem myror är fler än fyra elefanter

Så for å gjøre en kort oppsummering, Lørdagskvelden ble ganske så morsom. Å spinne rundt slike ideer det går an å lage bilder er god trening for kreativiteten. Det ble mye latter, og ganske morsomme bilder, det synes iallefall vi. Så et godt tips der altså, er Lørdagskvelden kjedelig… velg et tema og lag noen bilder 🙂

FORTSETTELSE

Det har etterhvert kommet flere forslag på elefantbilder, og jeg vil poste videre nedover siden etterhvert som de blir laget.

En elefant i rommet:

Da får det være nok elefanter for denne gang. Da drar elefanten til sjøs på ubestemt tid: