+ 47 988 40242 post@finn-b.no
0 elementer

I mars skrev jeg litt om tankene mine i forhold til å ha en forenklet arbeidsflyt. Rett og slett velge en iPad pro for mesteparten av hva jeg jobber med. Hvordan har egentlig dette fungert?

IPaden med Lightroom. Lightroom Mobile er tett opp til Lightroom classic når det gjelder funksjonalitet

iPad Pro og dag til dag

Helt supert. Det er veldig behagelig å jobbe på en rask iPad. Noen begrensninger har det, men det er ikke mange. Jeg kan gjøre akkurat den samme jobben på iPaden som jeg gjør på mac’en min, bortsett fra når jeg jobber med bildemanipuleringer i studio. Dessverre er ennå ikke Photoshop for iPad i nærheten av desktopversjonen. Alternativet har vært å bruke Affinity, men for meg som er så godt innjobbet i Photoshop så blir det en litt for stor jobb å sette seg inn i alt.

Jeg setter stor pris på hvor mobil jeg har blitt, iPaden er et verktøy jeg kan ha med meg overalt, den er mye raskere enn min Macbook, den har en utrolig bra skjerm, batterikapasiteten er imponerende, og ikke minst er den enkel å slenge med seg i fotobagen. Når man lærer seg å jobbe på riktig måte så er iPaden en god erstatning for Macbooken. Det er nå kun i studioet når jeg jobber med bildemontasjer at jeg faktisk har behov for Mac’en, alt annet blir gjort på iPaden.

Å kunne koble til eksternt tastatur og trackpad utvider bruksmulighetene enormt

Lightroom mobile

Denne versjonen av lightroom er veldig tett opp mot desktopversjonen, og det eneste jeg føler at jeg mangler er muligheten for å kunne gjøre luminocity og fargemasking, en funksjon jeg synes er utrolig kjekk i Lightroom classic. En annen funksjon jeg savner i LR mobile er calibration. Dette er en funksjon jeg bruker mye i Classicversjonen, men jeg har funnet noen workarounds for å få til det samme på paden. Om jeg har mine hovedinnstillinger i LR Classic, så can jeg overføre settingene i calibration til iPaden via presets. På denne måten får jeg også nyttiggjort meg av fargekalibreringsfunksjonene i mobilversjonen også.

Hele fotooppsettet i en enkel bag er superpraktisk.

Sync til cloud

Dette er en funksjon jeg ikke er så veldig glad i. Alle bildene synkroniseres til cloud, noe som betyr at det går mye data om man er på fototur og ønsker å redigere bildene med en gan på iPaden. Jeg har en iPad Pro med 1 TB harddisk, så denne autosynkroniseringen er helt unødvendig. Jeg har derfor valgt å slå av denne funksjonen, lagre alt lokalt, og så kjøre backup på ekstern harddisk når jeg har behov. iPad Pro har USB-C kobling, så det er enkelt å jobbe på eksterne disker også.

Kan iPaden erstatte Mac’en?

Nesten! Det er ikke alt som er like enkelt å gjøre på iPaden, men det kommer stadig nye oppdateringer fra Apple som gjør dette mer og mer funksjonelt. Jeg har vært nødt til å kjøpe et løst magic keyboard + løs trackpad for å kunne utføre noen av de oppdragene jeg har. Å jobbe på iPad når man skal designe f.eks. websider er er mareritt, men kobler jeg til det trådløse keyboardet og trackpaden, ja da går dette som en lek. Grunnen til at jeg har valgt et løst keyboard er at jeg ganske enkelt jobber mest på paden uten noe ekstrautstyr tilkoblet, og da vil jeg kun ha et standard etui uten noe som gjør oppsettet mer «klumpete».

Klar for tur.