+ 47 988 40242 post@finn-b.no
0 elementer

Kodachrome har en lang historie, og den første versjonen kom allerede i 1935. På begynnelsen av 1960-tallet erstattet Kodak denne versjonen av filmen med Kodachrome II og Kodachrome X. I 1974 utviklet Kodak den endelige versjonen av Kodachrome, tilgjengelig i ISO 25 og ISO 64 (og senere ISO 200). Produksjonen av filmen ble avviklet i 2009. Kodak stoppet også utviklingen av kjemikaliene for å fremkalle Kodachrome, og i 2010 den siste rullen fremkalt. Innstillingene som er brukt på bildene i denne posten er ment å etterligne estetikken til Kodachrome 64.

Motiv fra Granholmen i Sandefjord – Fuji X-T3, XF 16-55, 2,8

På begynnelsen av 1970-tallet ble det snakk om å avslutte Kodachrome. Prosessen med å fremkalle filmen var både giftig og kompleks. Kodachrome er faktisk i utgangspunktet en svart-hvitt film med farge lagt til under fremkallingen, og dette er en komplisert prosedyre. I stedet for å avvikle produksjonen av denne populære fargefilmen, laget Kodak en ny versjon som krevde en mindre giftig (men fortsatt giftig) og mindre komplisert (men fortsatt komplisert) fremkallingsprosess, men den nye versjonen av Kodachrome ble ikke så godt mottatt av fotografer, og det var mange som likte gamle versjonen bedre. William Eggleston, for eksempel, som brukte Kodachrome mye i sin tidlige karriere, var ikke tilhenger av den nye versjonen, og begynte å bruke andre filmer i stedet.

Dreamcatcher – Fuji X-T3, XF 16-55, 2,8

Fotografer brukte Kodachrome 25 og Kodachrome 64 på grunn av Kodachroms skarphet, korn, farge, kontrast og arkivegenskaper. Denne filmen et flott alternativ som fungerte bra til det meste. Filmen ble veldig populær, og bilder tatt med denne filmen prydet sidene til mange kjente magasiner, inkludert National Geographic, som praktisk talt gjorde bruken til et krav. Steve McCurry var kanskje den mest kjente fotografen som i utstrakt grad brukte denne epoken av Kodachrome. Han sa om filmen, «Den har nesten et poetisk utseende med vakre farger som var livlige og tro mot det du fotograferte.

Småfisk og gørr i vannet

Hestehov – Fuji X-T3

Vippebro – Fuji X-T3

Tone på SUP – Fuji X-T3

Flytebrygge – Fuji X-T3

Det flagges – Fuji X-T3

Denne vil bli borte etterhvert – Fuji X-T3

Is og kaffe – Fuji X-T3

Hov – Fuji X-T3

Tomater, Salat og løk – Fuji X-T3