+ 47 988 40242 post@finn-b.no
0 elementer

Å være fotograf er som mange andre yrker kanskje ikke det mest lukrative om dagen. Det er vanskelig å gjøre fotooppdrag både i studio og på lokasjoner, og det er nok mange som har mistet oppdrag i den situasjonen vi er i. Men, det finnes fremdeles nisjer innenfor yrket som fremdeles går som normalt, og det kan kanskje være tid å for å tenke litt nytt?

Macro og microstock

For min egen del er situasjonen ganske uproblematisk siden jeg i hovedsak jobber med bilder for bildebyråer, og da i hovedsak Getty Images. Jeg leverer også bilder til andre microstockbyråer som Shutterstock, Adobe stock, 123RF, Alamy etc, men det er som sagt Getty som er byrået jeg leverer mest til.

Heldigvis er det behov for denne typen bilder, og jeg selger fremdeles resiebilder, og har selvfølgelig kastet meg på trenden med å produsere grafikk og bilder i forbindelse med Covid-19.

En illustrasjon jeg laget i forb. med Covid-19

Her ligger nok markedet åpent for gode ideer til illustrasjoner i en periode fremover. Bildene ovenfor har hatt relativt godt salg hos de byråene jeg har lastet opp til for lisensiering.

Produktfoto

Dette er en nisje som vil bli mer og mer aktuell i tiden som kommer. Den situasjonen vi er i akkurat nå gjør at mange handler tingene sine på nett, og da er det viktig med gode produktbilder. Da tenker jeg bilder med kanskje en litt høyere kvalitet enn de man får av et produkt i et lystelt tatt med telefonen. Dette er også noe som jeg er ganske sikker på at det vil fortsette å være et stort behov for i tiden som kommer etter Covid-19 også.

Som kommersiell fotografer må vi som alltid prøve så godt vi kan å tilpasse oss markedet på best mulig måte, kanskje tilegne oss noen nye ferdigheter og være kreative.

Jobbe med egne bilder for bokomslag er også en nisje jeg har jobbet mye med

Noen produktbilder jeg gjorde for en tid tilbake

Så, det ligger et marked der ute som fremdeles er i vekst. En enklere er også Packshots med frilegging for webshops etc. Lykke til 🙂