+ 47 988 40242 post@finn-b.no
0 elementer

Det skjer mye på teknologifronten, og etter å ha jobbet noen år på laptop har jeg nå bestemt meg for å prøve å jobbe iPad. Dette vil gjøre meg veldig mobil, og jeg kan jobbe fra nær sagt «hvorsomhelst».

Bakgrunnen for å velge dette er at både Lightroom og Photoshop nå finnes i gode versjoner for nettopp iPad og mobil. Ja, jeg vet at jeg skrøt hemningsløst av Capture 1 i forrige post, men det passer ikke inn i denne arbeidsflyten siden C1 ikke finnes for iPad.

Valg av iPad

Her har jeg gått mange runder med meg selv. Hele ideen er jo å gå ned i størrelse, og da hadde det passet veldig god med en iPad Pro 11. Det er en utrolig hendig størrelse, men for å også kunne bruke den som et skriveverktøy blir den litt i minste laget siden tastaturet vil dekke mer enn halvparten av skjermen. Alternativet var å kjøpe et ekstra tastatur, men da følte jeg hensikten ble borte og jeg kunne like godt beholdt Macbooken. Valget ble derfor en iPad pro 12,9 med 1 TB lagring. Her gikk jeg for den med størst lagringskapasitet for å slippe ekstra harddisk (noe som er helt greit å koble til en iPad pro). Tanken er at jeg kan gjøre som før, år for år legges på en ekstern harddisk ved starten av en nytt år. Det betyr at jeg kan ha med meg en arbeidsstasjon i bagen som ikke er for tung, og tar minimalt med plass, og jeg kan jobbe fra hvor jeg vil.

Hva har jeg i bagen?

Jeg har mange oppsett, alt fra et stort studioopsett med store octaer, strips etc. Dette oppsettet er ikke veldig mobilt, så jeg har også et «mobiloppsett» som kan pakkes i en bag. Det betyr at jeg kan gjøre alle typer jobber med minimalt å bære på. Jeg digger mine 4 stk. Nikon SB800, dette er som et proffstudio i miniatyrutgave.

Jeg vil komme med en liten oppdatering etterhvert som jeg får testet ut denne settingen, og hvordan den fungerer for min arbeidsflyt.