+ 47 988 40242 post@finn-b.no
0 elementer

Vi har nå forflyttet oss fra Tarifa til Foz Di Arelho i Portugal, noen mil nord for Lisboa. Her ligger Portugals største lagune, og det passer oss godt med noen dager på «rolig» vann. På turen hit var vi en tur innom Jerez De La Frontera og Cadiz i Spania. Jerez De La Frontera er godt kjent for den som er glad i Sherry, og byen kalles ofte for sherryens hjemby. Her ble det selvfølgelig besøk på byens største bodega, Tio Pepe. 

Det ble en del bilder fra diverse vinkjellere, og jeg hadde selvfølgelig en tanke rundt å sende disse bildene til Getty Images. Etter å ha gjort jobben med titler, beskrivelser og nøkkelord, så lastet jeg opp en god batch. Jeg var forøvrig forberedt på at Getty kanskje ville avslå bildene på grunn av at de var tatt på relativ høy iso, og de hadde noe støy. Jeg hadde på forhånd gjort litt research rundt tilsvarende bilder hos Getty, og det viste seg at det allerede lå litt bilder fra samme lokasjonen. Overraskelsen var derfor stor når avslagene kom pga. manglende property release, dette til tross for at jeg hadde for sikkerhetsskyld markert alle som editorials. Bildene som lå på i bildebanken fra før var RF. Å skaffe tilveie release på noe sånt er bortimot umulig, så jeg valgte rett å slett å laste opp bildene til andre byråer, og de ble godtatt hos samtlige bortsett fra Alamy.

De første tønnene som ble brukt i Sherryproduksjon hos Tio Pepe

Den Kongelige spanske rideskolen, eller Fundación Real Escuela Andaluza Del Arte Ecuestre ligger også i Jerez De La Frontera. Vi brukte også en dag i dette flotte anlegget. Her er det også en fantastisk hesteshow hvor hestene «danser ballett». Det er fotoforbud, men etter en høflig anmodning noen dager før fikk jeg en presseakkreditering, og kunne fotografere fritt inne på anlegget. Disse bildene kan dessverre ikke publiseres uten godkjennelse, og de vil bli å se på vår blogg finnsummetone, samt i et norsk reisemagasin.

Konseptfotografering

Man konkurrerer med mange om man skal prøve å selge bilder av landskap og solnedganger hos de store stockbyråene. Reisebildene mine går jevnt og trutt, men jeg tenkte at jeg skulle forsøke meg på a sende noen konseptbilder. Jeg valgte temaet «snus». Det er et omdiskutert tema i mange land, og det finnes ikke så mange bilder hos byråene. Som en test tok jeg et enkelt bilde som jeg lastet opp til Shutterstock, og første salget kom innen det var gått en time. Suksess! Jeg har tatt mange flere bilder med samme tema som er lastet opp til Getty, men siden salg og provisjoner avregnes den 20’ende i hver måned har jeg ikke noe idé om hvordan disse evt. har solgt, det vil vise seg den 20 Mars.

Men, det første bildet jeg lastet opp hos andre byråer er solgt 6 ganger i løpet av Februar:

6 salg av dette bildet i Februar

Et annet bilde i samme serien som ligger hos Getty:

Da er det bare å vente, og jeg kommer tilbake til hvordan det har gått med disse bildene.