+ 47 988 40242 post@finn-b.no
0 elementer

I forrige post skrev jeg litt om tanker rundt macro og microstock, og at Getty Images kanskje har falt litt ned fra tronen når det gjelder provisjoner til bidragsyterne. Jeg var kanskje litt urettferdig i min omtale, det er ingen tvil om at Getty Images fremdeles er kongen av de byråene jeg leverer til.

Jeg har tatt en nøye gjennomgang på hva som er solgt det siste året, og det er klart at Getty troner helt øverst. Provisjonen jeg viste til i nevnte post er et absolutt minimum av det man mottar, men normalt ligger det høyere. En rask gjennomgang og litt jobb i et excel regneark viser meg at jeg må selge i snitt fem bilder hos Shutterstock for å matche ett salg hos Getty. Med tanke på størrelsen på porteføljen så er det ingen tvil om hvor jeg vil fortsette å satse. Som nevnt, Getty er fortsatt kongen!

Når jeg ser på hva jeg selger der i forhold til størrelsen på porteføljen så er det jo interessant å leke litt med tall. Hva om jeg i løpet av de neste to årene jobber målrettet for å mangedoble porteføljen? Fra hva jeg har sett det siste året, så kan en slik innsats gi en ganske pen årlig sum, noe som absolutt er verdt å ta med seg når pensjonsalderen nærmer seg. Det er jo det som er det flotte med stockfoto, det generer salg og inntekt hele tiden på bilder som allerede ligger ute. Noe å tenke på det altså….. 🙂