+ 47 988 40242 post@finn-b.no
0 elementer

Å drive et fotostudio i Norge er veldig lite kompatibelt med den livsstilen Tone og jeg lever. Jeg har hatt en del oppdrag under oppholdene vi har i Norge, men har etterhvert vært nødt til tenke litt i andre retninger. Det har også blitt vanskeligere å jobbe med grafisk design, dette selvfølgelig med bakgrunn i at jeg ikke er i Norge på vinterhalvåret, og kan da heller ikke ta råbildene jeg trenger til mine oppdrag. Jeg kan selvfølgelig bruke stockbilder, men de fleste av mine kunder ønsker design som er spesialtilpasset med egne bilder.

Endringer på gang

I 2019 begynte jeg å se på andre muligheter. Jeg har i mange år tatt bilder for microstock, og har levert bilder til mange microstockbyråer. Dette er et ganske langt lerret å bleke, så når jeg fikk muligheten til å jobbe med macrostock så hoppet jeg på det. Nå laster jeg kun opp mine stockbilder til Getty Images, og dette har begynt å gi resultater. Dette er noe som også passer godt til vår «nomadiske» livsstil. Macrostock er ingen enkel måte å tjene penger på som fotograf, men jeg ser helt tydelig at dette kan bli bra om jeg bare er tålmodig og «stayerevnen».

Solnedgang over Atlanterhavet. Bildet tatt i Tarifa

 

Egne prosjekter

2020 vil også bli et år for egne prosjekter. Det er mye jeg har hatt lyst til å gjøre, og jeg finner mye inspirasjon når vi reiser rundt med huset vårt. Landskap endrer seg fra land til land, det er spennende kystlinjer, alt fra de flotte hvite sandstrendene i Sørspania og Portugal –til den mer ville og værharde strekningen på innsiden av Biscayabukta som strekker seg fra Galicia i vest og østover mot Frankrike. Dette er steder som står på «fotoprogrammet». For første gang i mitt fotografiske liv skal jeg altså ta bilder for å tilfredstille min egen «fotokåthet», dette gjelder også det som lastes opp til Getty.

Nye uttrykk

Dette er også noe jeg jobber aktivt med for tiden. For å ta bilder for macrostock gjelder de enkle reglene rundt at bildet skal ha en god komposisjon, i tillegg til at den tekniske kvaliteten skal være høy. Bildene skal kunne brukes i trykksaker, reklame osv. I mine egne prosjekter derimot, ja der kan jeg eksperimentere med mine kunnskaper i Lightroom og Photoshop for å finne uttrykk som kler motivet. I hovedsak ønsker jeg å ha en form for «malerisk» stil på mine bilder.

Woodland – jeg ønsker å skape bilder med et malerisk utseende

2020 blir altså året hvor alt annet en det å være fotograf fases ut, og det kommer til å bli et fantastisk år!